Park Hotel Torniossa puhaltavat uudet tuulet


Park Hotel Torniossa on menty uusin askelin alle vuoden ajan. Hotelli sai uuden omistajan Lomana Oy:stä.

Teksti, Auni Vääräniemi.

Uusi omistaja, hotellinjohtaja ja myyntipäällikkö pitävät historiallisen hotellin tulevaisuutta valoisana ja kasvukykyisenä.

Park Hotel Torniona toimiva historiallinen hotelli on seissyt tutulla paikallaan Tornionjoen rannalla jo vuodesta 1932. Majoitus-, ravintola- ja kokouspalveluita on tarjottu laadusta tinkimättä yli 90 vuotta. Hotelli jatkaa samalla tiellä edelleen uusien omistajien ja nimitysten kera.

Park Hotel Tornion uutena omistajana on ollut viime vuoden lokakuun alusta lähtien Lomana Oy ja sen toimitusjohtajana toimii Jussi Kiiskilä. Lomana Oy:n operoinnin alla toimii myös Kainuussa sijaitseva Ukkohalla Resort.

Park Hotel Tornion hotellinjohtajaksi nimitettiin huhtikuun 2024 alussa Suvi Kärenlampi. Hän on toiminut pitkään aikaisemmassa tehtävässään hotellin myyntipäällikkönä ja vastannut muun muassa asiakaspalvelusta, yritysmyynnistä ja kumppanuuksista.

”Park Hotel Tornio tarjoaa loistavat puitteet niin isommille kuin pienemmillekin ryhmille. Kaikki palvelut saa saman katon alta helposti ja ammattitaidolla. Park Hotel Tornio on historiallisesti tärkeä hotelli Meri-Lapissa ja Torniossa, ja tätä historiaa on ilo lähteä jatkamaan”, hotellinjohtaja Suvi Kärenlampi kertoo.

Park Hotel Tornion myyntipäälliköksi nimitettiin huhtikuun alussa Minna Takanen. Hänellä on pitkä kokemus matkailualalta ja kansainvälisen myynnin tehtävistä. Takanen on työskennellyt Park Hotel Torniossa kansainvälisen myynnin tehtävissä viime kesästä alkaen.

Takanen vastaa jatkossa Park Hotel Tornion myynnistä ja markkinoinnista ja toteuttaa hotellin kasvustrategiaa yhtenä painopisteenä kansainvälisen myynnin ja viipymän kasvattaminen Tornion alueella.


Hotellinjohtaja Suvi Kärenlampi ja myyntipäällikkö Minna Takanen tekevät tiimityötä Park Hotel Tornion menestyksen eteen.


”Kansainvälinen matkailu ja erityisesti kiinnostus Lappia kohtaan on kasvanut parin viime vuoden aikana merkittävästi. Park Hotel Tornion erinomainen sijainti Meri-Lapissa, rajan ja joen tuntumassa antaa loistavat edellytykset matkailijavirtojen kasvattamiseksi yhteistyössä kumppaniemme kanssa”, myyntipäällikkö Minna Takanen toteaa.

”Park Hotel Tornio tarjoaa matkailijoille majoituksen ja ruokailujen lisäksi myös kaikki alueen ohjelmapalvelut. Toimintamallimme on herättänyt kiinnostusta matkanjärjestäjien keskuudessa ja olemme talven aikana solmineet useita uusia kumppanuuksia”, Takanen jatkaa.