Meijän messut Kemissä 2023


Kemin kulttuurikeskus on Meijän Messujen tapahtuma-aluetta
(kuva: Kyösti Karjalainen)

Messujärjestäjät kutsuvat kaikki merilappilaiset viettämän mukavaa matkailupäivää historian ja kulttuurin pariin lauantaina 16.9 klo 10-14.

Meijän messut on nimensä mukaisesti paikallisten toimijoiden tapahtuma, jossa matkailu, kulttuuri ja kaupankäynti, sekä erilaiset palvelut kulkevat käsi kädessä. Esillä on matkailuyritysten lisäksi muun muassa, kehon hyvinvointiin, luontoon liittyviä palveluita ja tarjontaa.

  • Nyt on entistä enemmän syytä nostaa Meri-Lapin ja lähialueiden monipuolista matkailu- ja palvelujtarjontaa näkyviin. Ei vain paikallisesti, mutta myös valtakunnan tasolla. Uskomme vahvasti, että yhteistyössä on voimaa ja se on iso lisäarvo siihen osallistuville. Siksi halusimme järjestää ensimmäiset Meijän messut. Tästä on tarkoitus tehdä joka vuotinen tapahtuma, kertoo tapahtuman koordinaattori Kyösti Karjalainen.

Messut ovat ensisijaisesti suunnattu yleisölle, eli mahdollisimman monilla matkailu- ja palveluyrittäjillä olisi tässä mahdollisuus esitellä omia tuotteitaan ja palvelujaan laajemmalle väelle. Tapahtuman tavoitteena on saada Meri-Lapin, Torniojokilaakson ja muiden lähialueiden matkailu- ja tapahtumajärjestäjien kokoontuminen samaan tilaan, esittelemään palvelujaan paikallisille asukkaille ja alueella vieraileville matkailijoille. 

– Messujen ajatuksena on; miksi matkustaa monen tunnin matkan päähän, kun meillä omalla alueella on monenlaisia mielenkiintoisia matkailukohteita ja palveluja. Yöpyä voi vaikka viikonlopun tunnin parin matkan päästä kotoa, silti kokea olevansa hyvien palvelujen lomakohteessa. Harrastuksia on laidasta laitaan niin kesäkaudelle kuin talvikaudelle, siis koko vuoden ajaksi, jatkaa Karjalainen.

Meijän messuilla on noin 20 esittelijää. Paikalla voi tutustua sukuhistorian tutkimuksiin, vierailla Kemin taidemuseossa, historiallisessa museossa ja sarjakuvakeskuksessa. Ohjelmistossa muun muassa lasten ohjelmia, kuten kummitustarinoita sekä mahdollisuus tehdä ohjatusti reppumaskotti. Lisäksi muuta ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä ja  riskijohtamisen luento matkailualan yrittäjille..

Messuravintolassa keittolounaana lohikeitto lisukkeineen, kahvilassa virvokkeita ja pientä purtavaa. 

Tapahtuma on kävijöille maksuton. 


Meri-Lapin Country Band (MLC) esiintyy klo 12.00

Ohjelma/tapahtuma-aikatulu:

10.00 Messujen avaus, Vilma Klemetti, Kemin kaupunki, matkailuasiantuntija

Musiikkiesitys / Meri-Lapin Oratorio-kuoro

11.00 Kummitustarinoita, pieni auditorio

12.00 Matkailuyrityksen riskit ja kriisijohtaminen, iso auditorio

Eeva Helameri, Sari Nisula, Lapin ammattikorkeakoulu/Lapin liitto AKKE-hanke

12.00 Meri-Lapin Country Band (MLC) esiintyy

12.00–14.00 Reppumaskottipaja  / Kemin lastenkulttuurikeskus

13.00 Kummitustarinoita, pieni auditorio

Kahvilasta virvokkeita ja pikkupurtavaa, avoinna 10 – 14

Ravintolasta keittolounas 10 – 14

Sarjakuvanäyttely avoinna 10-15, vapaa pääsy

Taidemuseo ja historiallinen museo